Политика на приватност

Изјава за приватност & auml; ција и согласности

содржината
1. Цел и одговорното лице
2. Земјата и auml; корисни информации за обработка на податоци
3. Обработката на личните податоци
4. Собирање на податоци пристап
5. Колачињата & публика мерење
6. Google Analytics
7. Google-Ре / маркетинг-услуги
8. Фејсбук социјални додатоци
9. Фејсбук повторен
10. Билтен
11. Интеграција на услуги и содржини на трети страни
12. на корисниците и L & ouml права, истражување
13. BEAR измените на Изјавата за приватност & auml; ција

1. Цел и одговорното лице

Оваа Изјава за приватност & auml; ција kl & auml; RT навигација употреба за вид, обемот и целта на обработката (u.a. истражување, Обработка и користење, како и добивање на согласност) на личните податоци во рамките на нашите резерви и од неговите поврзани веб-сајтови, Карактеристики и содржина (во понатамошниот текст викаат “онлајн понуда” или “Веб-страница”) на. Изјавата за приватност & auml; ција се однесува независно & auml; ngig на користат домени, системи, та, платформи и Гер & auml (z.B. Десктоп или мобилни) на кој онлајн понуда егзекутирани користење на навигација е ХРТ.

Anbieter des Onlineangebotes und die datenschutzrechtlich verantwortliche Stelle ist Olaf Theobald Marketing ( www.otm24.de ), сопственикот: Олаф Теобалт, Tarnowweg 4, 23909 (во понатамошниот текст “провајдер”, “ние” или “ни”). F & uuml; r на Kontaktm & ouml; можности, ве молиме погледнете го нашиот отпечаток

терминот “корисникот” ги опфаќа сите клиенти и онлајн посетители. Терминологијата што се користи, тој знае z.B. “корисникот” не се родово разбере.

2. Земјата и auml; корисни информации за обработка на податоци

Ние ги обработуваме личните податоци на корисниците само во согласност вклучувајќи и auml; Гиген политика на приватност според диктатот на економијата на податоци- и податоци за намалување на. Ова значи дека податоците на корисниците само кога постои законска дозвола, особено ако податоците за да направат нашите договорни услуги и услуги на интернет, или. се бара со закон или преработени во присуство на согласност.

Ние се исполнат организациски, договорни и технички Sicherheitsma & szlig; учествувале во пред уметност, за да се обезбеди, дека правилата на законите за заштита на податоците се почитуваат и да им се овозможи на обработените податоци од zuf достасуваат или нанапред & auml; Корисни манипулации, загуба, Уништи & ouml; ција или од пристап на неовластени лица да SCH навигација употреба tzen.

Под услов во оваа Изјава за приватност & auml; содржини ција, Алатки или други средства од други даватели на услуги (во понатамошниот текст викаат “Трети лица”) се користат и се јавија во странство, може да се претпостави, дека преносот на податоци во седиштето членки на трети лица се одвива. На & Uuml; bermittlung на податоци во трети земји е направено или врз основа на законските овластување, согласност на корисниците или специфични договорни клаузули, hrleisten; правно смета дека безбедноста на податоците ГНП & auml.

3. Обработката на личните податоци

На личните податоци, во прилог на изречно навигација употреба cklich во овој приватност објаснување BEAR ција користат истите, ѓ навигација употреба r следните цели врз основа на законски дозволи и овластувања на корисниците обработени:
– навигација позиција користење снабдување Zurverf, Изврши навигација употреба валута, нега, Оптимизирање и обезбедување на нашите услуги-, Сервис- и кориснички услуги;
– Wt & auml; hrleistung ефективни услуги на клиентите и техничка поддршка.

Ние навигација употреба bermitteln податоци на корисниците на трети страни, ако целите ѓ навигација употреба r платежна е потребно (z.B. на службата за платен промет) или f навигација употреба други цели r, ако тоа е потребно, случаи, на нашите договорни обврски кон навигација употреба во текот на корисниците да ERF & uuml (z.B. Адреса порака до снабдувачот).

Кога ќе контактирате со нас (од контакт форма или е-мејл) Деталите на корисникот со цел за обработка на барање и F & uuml; r случај, следење прашања кои се јавуваат, спаси.
Лични податоци гел & ouml; избришани, ако тие ги користат нивните ERF користење навигација има падови и L & ouml, истражувањето не е во спротивност со обврските за да се зачува.

4. Собирање на податоци пристап

Ние собираме податоци за навигација употреба во текот на било кој пристап на серверот, на која што оваа услуга е (т.н. серверот за датотеки). Пристап до податоци одат & ouml; рен името на преземената сајт, датотека, Датум и време на повик, Навигација користи Берт ragene количина на податоци, Порака навигација употреба за успешно пребарување, тип на пребарувач, заедно со верзија, оперативниот систем на корисникот, реферер URL (претходно ја посети сајт), IP адреса и барање провајдер.

Ние ги користиме на податоци се најавите без поврзаност со идентитетот на корисникот или други профилирање во согласност со законските одредби само за навигација употреба r статистичка анализа за целта на операцијата, безбедност и оптимизација на нашите онлајн понуда. Сепак, ние го задржуваме, податоци протокол Subseq СНОСИТЕ можно да се користи за навигација DaytonaPlease навигација fen употреба, ако постои основано сомневање за незаконско користење на основа на конкретни докази.

5. Колачињата & публика мерење

Cookies се информации, на нашиот веб сервер или веб сервери на трети страни во веб прелистувачот, употреба на корисникот за навигација се чуваат директен повик, пренесува и има F & uuml; r СП & auml. Во врска со користењето на cookies под псевдоним публика корисници мерење се во оваа Изјава за приватност & auml; информирани ција.

Гледање на овој веб-сајт е за исклучување на колачиња М & ouml; личи. Ако корисникот не е М & ouml; Сакаат, дека колачињата се складирани на вашиот компјутер, од нив се бара да се оневозможи на соодветната опција во поставките на системот на вашиот интернет пребарувач. Колачињата К & ouml, може во поставките на системот на гел на прелистувачот & ouml; бидат избришани. Исклучување на колачиња може Funktionseinschr & auml; олово; ONS на овој веб-сајт F & uuml.

Тоа е М & ouml; можноста, Многу онлајн рекламирање колачиња од компании навигација употреба за американската страна http://www.aboutads.info/choices или од страна на ЕУ http://www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices/ управување со.

6. Google Analytics

Ние користиме Google Analytics, веб сервис на Google Inc. (“Google”) на. Google користи cookies. Информациите добиени од употребата на куки за навигација за користењето на резервите од страна на корисникот се генерално во серверот на Google во навигација употреба во САД пренесуваат и чуваат.

Google ќе ги користи овие информации за нас, користењето на нашите резерви од страна на корисниците оцени, да ги собере извештаи навигација употреба за активностите & auml; тата заедно во рамките на оваа онлајн понуда која им овозможува друга употреба на овој веб-сајт и интернет услуги поврзани за нас навигација употреба да обезбеди околу. можат да бидат создадени од обработените податоци псевдоним кориснички профили на корисниците, тука к & OUML.

Ние користиме Google Analytics само со активен IP анонимизација. тоа значи, IP адресата на корисникот е од Google во рамките на земјите-членки на ЕВРОП & auml; GCT; pean унија или други страни за користење на договор за навигација во ЕВРОП & auml; pean економска област GEK & uuml. Само во исклучителни & auml; случаи е целосна IP адреса на серверот на Google во навигација употреба во САД се пренесе и таму GEK навигација употреба GCT.

Од пребарувачот навигација употреба bermittelte IP адресата на корисникот нема да биде со други податоци на Google ЗАЕДНИЧКИ навигација користат ХСТ. корисникот К & ouml, може користењето на колачиња со менување на поставките на нивните интернет пребарувач софтвер за да се спречи; корисниците К & ouml, може да претставуваат повеќе, исто така, да се спречи откривање на генерирани од страна на куки и во врска со нивната употреба на содржината на Google на податоци, како и обработка на овие податоци од страна на Google, од страна на карактеристики и на следниов линк навигација употреба Преземете PORTABLE додаток на прелистувачот и да ја инсталирате: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de.

за рекламни цели За повеќе информации за Google користи податоци, Подесувања- и Widerspruchsm & ouml; можности може да се најдат на веб-сајтови на Google: https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/partners (“Google користи податоци кога користите сајтови или апликации на нашите партнери”), http://www.google.com/policies/technologies/ads (“промотивни користење на податоци”), http://www.google.de/settings/ads (“Управување со информации, Google користи, да ви даде прикажуваат реклами”) и http://www.google.com/ads/preferences (“се утврди, кои реклами на Google ви покажува”).

7. Google-Ре / маркетинг-услуги

Ние ги користиме на маркетинг- и услуги повторен (кратко “Google-маркетинг-услуги”) der Google Inc., 1600 амфитеатар Parkway, Mountain View, CA 94043, САД, (“Google”).

услуги на Google маркетинг ни овозможи реклами F & uuml; r и прикажување насочени на нашата веб страница, за корисниците само реклами PR & auml; sentieren, потенцијално одговараат на нивните интереси. Ако корисниците на пример,. Прикажи F & uuml; r производи се прикажани, F & uuml; r тој е заинтересиран за други веб-сајтови, се зборува тука од “повторен”. За овие цели, при повикување и други веб-сајтови, прикажани сервисите на Google маркетинг се активни, директно од страна на Google код од Google извршен води навигација употреба и се нарекуваат во сајтот. (Re)маркетинг-тагови (невидливи слики или код, како “Web beacons” назначени) интегрирани во веб. Со нивна помош е на auml и Гер, t на корисници на поединецот куки, d.h. зачувани мал фајл (место колачиња К & ouml; исто така, може да се користат слични технологии). Колачињата К & ouml, може да се постави од различни домени може, меѓу другите google.com, doubleclick.net, invitemedia.com, admeld.com, googlesyndication.com или googleadservices.com. Оваа датотека е познат, посети кои веб-сајтови на корисникот, F & uuml; r содржината тој е заинтересиран и она што го нуди тој кликне за да се, Дополнителни технички информации за системот за прелистувачот и оперативниот, однесуваат веб-сајтови, Работното време и други информации за користењето на онлајн понуда. Тоа е, исто така, ја IP адресата на корисникот заробени, каде што ние извештај како дел од Google Analytics, дека IP адресата на живеење во земјите-членки на ЕВРОП & auml; pean унија или други страни за користење на договор за навигација во ЕВРОП & auml; pean економска област употреба GEK навигација GCT а само во исклучителни & auml; случаи на целиот пат до серверот на Google во навигација употреба САД пренесува и има GEK навигација употреба е RZT. IP адреса не е со податоците на корисникот во рамките на други понуди од Google ЗАЕДНИЧКИ навигација користат ХСТ. Ова горенаведените информации К & ouml; исто така, може да биде поврзан со тие информации од други извори. Ако корисникот потоа и szlig; посети крај други веб-сајтови, К & ouml, може да го во согласност со своите интереси, прилагодени на него се прикажуваат реклами.

податоци на корисникот е обработена псевдоним под услугите на Google маркетинг. D.h. продавници и процеси на пример Google. не е име или е-пошта на корисникот, но процесите релевантни податоци колаче со седиште во псевдонимни кориснички профили. D.h. од гледна точка на реклами на Google не се F & uuml; r успеа и е прикажана конкретен лице идентификувано, но f навигација користат куки r-држачот, независно & auml; ги ngig кои ова колаче-сопственик. Ова не, има cklich дозволено, и кога корисникот експлицитно користење навигација Google, да ги обработува податоците без овие псевдоними. од “Двоен клик” користење навигација собрани за информации на корисникот е испратен до Google bermittelt користење навигација и зачувани на серверите на Google во САД.

За да ги користите услугите на Google маркетинг go & ouml; RT, меѓу другото,. рекламната програма на интернет “Google AdWords”. Во случај на Google AdWords, erh & auml; било рекламата AdWords lt друг “Конверзија-Cookie”. Колачињата К & ouml, па затоа не можете да користите навигација да се следи преку веб-страниците на рекламни. Информациите собрани од страна на информации колачиња се користи за, се создаде r рекламни; статистички податоци на конверзија F & uuml, r одлучи за следење на конверзија, што f навигација употреба. На рекламни знаат вкупниот број на корисници, кои се кликне на нивната реклама, и продолжи со обележани со страница пренамена СЛЕДЕЊЕ ознака. Сепак, тие не добиле информација, со кои корисниците pers & ouml, може да се идентификува додатоци Звуци.

Ние се поврзе врз основа на услуги на Google маркетинг “Двоен клик” Рекламите за мама. ДаблКлик користи cookies, од страна на Google и неговите партнери, ставање на реклами или врз основа на посети од страна на корисниците на оваа веб страница. други сајтови на интернет ERM & ouml; glicht е.

Ние, исто така се врзуваат врз основа на услуги на Google маркетинг “AdSense” Рекламите за мама. AdSense користи cookies, од страна на Google и неговите партнери, ставање на реклами или врз основа на посети од страна на корисниците на оваа веб страница. други сајтови на интернет ERM & ouml; glicht е.

Друга неискористени од нас на услуга на Google маркетинг е “Менаџер со ознаки на Google”, кој им овозможува на другите анализа Google- да бидат интегрирани и маркетинг услуги во нашата веб-страница К & ouml, може да (z.B. “AdWords”, “Двоен клик” или “Google Analytics”).

За повеќе информации за користењето на податоци за маркетинг цели од страна на Google, учат на & Uuml; bersichtsseite: https://www.google.com/policies/technologies/ads, Изјава за приватност & auml; ција на Google е во https://www.google.com/policies/privacy retrievable.

Ако се противат на откривање од страна на Google маркетинг услуги М & ouml; Сакаат, К & ouml, може да ви ја поставката што се предвидени од страна на Google- користат можностите и тргнете М & ouml: http://www.google.com/ads/preferences.

8. Фејсбук социјални додатоци

Нашата онлајн понуда користи социјалните додатоци (“приклучоци”) социјалната мрежа facebook.com, која е управувана од страна на Фејсбук Ирска ООД, 4 Канал плоштад Гран, Големиот канал пристаниште, Даблин 2, Ирска е управувана (“Фејсбук”). Приклучоци се означува со Facebook лого (бело “f” на сините плочки, условите “Допаѓа”, “Резултати & auml; ми паѓа” или “палците нагоре”-марка) или со додавање на “Фејсбук социјална Приклучокот” означени. Листата и изгледот на Фејсбук социјални додатоци може да се гледа тука: https://developers.facebook.com/docs/plugins/.

Кога корисникот ќе се нарекува функција на овој веб-сајт, на таков приклучок содржи auml & lt;, проширување на својот Ger & auml, t директна врска со серверите на Фејсбук. Содржината на приклучокот е auml од Фејсбук директно на уредот & T навигација употреба bermittelt на корисникот, а таа се интегрира во онлајн понуда. може да биде од обработените податоци, кориснички профили на корисници создадена, земајќи К & OUML. затоа немаме влијание на износот на податоци, што се издига Facebook со користење на овој додаток не и информира корисникот, според нашите сознанија,.

Со интегрирање на plug-in & auml erh lt; Фејсбук информации, дека корисникот има пристапено на соодветната страница на онлајн-понуда. Ако корисникот е логиран на Фејсбук, Фејсбук може да доделите да го посетат својот профил на Фејсбук. Кога корисниците да комуницирате со приклучоци, На пример, Како Батон залог & auml; мандат или оставете коментар, соодветните информации од вашиот уред и е auml, t директно на Фејсбук & uuml; bermittelt и се чуваат. Ако корисникот не е член на Фејсбук, се уште има М & ouml; можноста, дека IP адресата на Фејсбук со искуство и продавници. Според Фејсбук се чуваат во Германија само анонимен IP адреса.

Цел и опсег на собирање на податоци и понатамошна обработка и користење на податоците од страна на Фејсбук, како и употреба на diesbez навигација наликуваше права и Einstellungsm & ouml; можности за заштита на приватноста и auml; повторно на корисникот, К & ouml, може да се однесуваат на оваа заштита на личните податоци на Фејсбук: https://www.facebook.com/about/privacy/.

Ако корисникот има член Фејсбук и не М & ouml плодови, дека Фејсбук навигација употреба за оваа онлајн понуда за навигација употреба на податоци преку него се соберат, и со неговите зачувани на податоци член Фејсбук verkn навигација употреба PFT, тој мора да се одјавите пред употребата на нашата онлајн понуда на Фејсбук и неговото колачиња L & ouml; правило. Други поставувања и противречности навигација употреба che за користење на податоци f & uuml; r рекламни цели, се во рамките на Фејсбук поставки на профилот на М & ouml; личи: https://www.facebook.com/settings?tab=ads или користење навигација за американската страна http://www.aboutads.info/choices/ или од страна на ЕУ http://www.youronlinechoices.com/. Поставките platform- & auml; ngig, d.h. тие се f навигација употреба сите уреди R & auml; te, како што се компјутери или мобилни уреди & auml; употреба te навигација преземена.

9. Фејсбук повторен

познати во нашата онлајн понуда. “Фејсбук-пиксели” социјалната мрежа Фејсбук, која е управувана од страна на Facebook Inc., 1 хакер начин, Menlo Park, CA 94025, САД, или. ако auml во ЕУ на &; се SSIG, Фејсбук Ирска ООД, 4 Канал плоштад Гран, Големиот канал пристаниште, Даблин 2, Ирска е управувана (“Фејсбук”), користени. Со помош на Фејсбук-пиксели е Фејсбук М & ouml; личи, посетителите на нашата палета, како целна група F & uuml a; r прикажување на реклами, т.н.. “Фејсбук реклами” за да се утврди. Според тоа, ние ги користиме на Фејсбук пиксели, поврзани преку нас Фејсбук реклами само за корисници на Фејсбук прикажување, кои покажаа интерес за нашите интернет услуги. Топла т, користење на Фејсбук -Pixels М & ouml, сакаме да се осигураме, дека нашата Фејсбук реклами одговараат на потенцијален интерес на корисниците, а не Bel & auml; дејствува stigend. Со помош на Фејсбук пиксели К & ouml, ние може да се унапреди ефикасноста на целите на истражување статистички и трага на пазарот на Фејсбук реклами ѓ навигација употреба r, каде што може да се види дали корисниците по кликнување биле пренасочени на Фејсбук реклама на нашата веб страница.

На Фејсбук-пиксели е вклучена кога ќе пристапите на нашиот веб-сајтот директно од Facebook и К & ouml, може на Вашиот уред и auml, t т.н.. Cookie, d.h. спаси мало датотека. Ако потоа можете да & szlig; крајот најавите на Фејсбук или посетете кога најавени во Фејсбук, посетата на нашата палета е наведено во вашиот профил. употреба за навигација за вас податоците собрани F & uuml; r анонимно ни, Па ни даде без R & uuml; употреба ckschl навигација ЈЈИ за идентитетот и auml т на корисниците. Меѓутоа, податоците од Фејсбук се чуваат и се обработуваат, така што врската со соодветните профилот на М & ouml; се потсетуваат. Обработка на податоци од страна на Фејсбук, направени во контекст на податоци на Фејсбук користи политиката. Соодветно на тоа, можете да добиете повеќе информации за тоа како пиксели на повторен, и, генерално, да ги претставуваат Фејсбук реклами, во политиката податоци за користењето на Фејсбук: https://www.facebook.com/policy.php.

Вие К & ouml, може да противречи на откривање од страна на Фејсбук-пиксели и употреба на вашите податоци за презентација на Фејсбук реклами. За таа цел, К & ouml; Можете да се јавите на назначениот Фејсбук страница и не следете ги инструкциите на поставките, користење врз основа на рекламирање: https://www.facebook.com/settings?tab=ads или навигација противречност се користи за американската страна http://www.aboutads.info/choices/ или од страна на ЕУ http://www.youronlinechoices.com/ објасни & auml; рен. Поставките platform- & auml; ngig, d.h. тие се f навигација употреба сите уреди R & auml; te, како што се компјутери или мобилни уреди & auml; употреба te навигација преземена.

10. Билтен

Со следниве инструкции KL & auml; ние ви Рен навигација употреба за содржината на нашиот билтен, како и регистрација, превозот- и методи на статистичка евалуација, како и вашето право на жалба до. Се зачлениш на нашиот билтен, објасни & auml; Рен се согласи со приемот и се опишани методите.

Содржина на нашиот електронски информатор: Ние испрати билтени, E-mail и други електронски известувања со рекламирање информации (следниве “Билтен”) само со согласност на пејачот на примачот или правна дозвола. неговата содржина се парафразирани, освен ако конкретно како дел од претплата на билтен, тие се ѓ навигација употреба r дозвола од корисникот ма ROAD geblich. Во & Uuml; brigen нашиот билтен содржи следните информации: нашите производи, понуди, Акции и нашата компанија.

Двојно се одлучат-во и влезете: Регистрација за нашиот билтен одвива во т.н.. Двојно се одлучат-во-Verfahren. D.h. Ќе добиете по регистрација на е-маил, во која на најдобар & auml; се бара регистрација активирање. Ова Најдобра & auml; активирање е потребно, па никој не може да се логирате со странски e-mail адреси. Регистрациите за билтени сте најавени, на процесот на пријавување во согласност со законските барања докаже на К & ouml, може да. Овие вклучуваат, & ouml; RT складирање на ингеренциите- и Најдобра & auml; активирање времето на настанување, и IP адресата. промени во вашиот провајдери превозот чуваат најавени на податоци, како и & Auml биде.

превозот услуга: За испраќање на билтенот со помош на “” (во понатамошниот текст “превозот услуга”). Политиката на приватност на испраќачот К & ouml; можете да ја видите овде: .

е-мејл адреси на нашиот билтен Rec пејач, како и нивните повеќе, За кои зборувавме во контекст на овие белешки, се чуваат на серверите на испраќачот. Давателот на превозот услуга ги користи овие информации да се испратат и да се оцени на билтенот на нашето име. Исто така, испорака на услуги може да се користи за да се оптимизира и подобрување на своите услуги во согласност со нивните сопствени информации, овие податоци, z.B. за техничка оптимизација на испорака и презентирање на билтен или F & uuml; r економски цели, за да се утврди од каде што L & auml; промена на примачот BEAR се nger. но не nger, давателот на превозот услуга ги користи податоците на нашиот билтен снимање и auml, на ова за себе или на трети страни пишува.

ингеренциите: За да F & uuml; r билтенот да се регистрирате, тоа е доволно, ако ви овозможи вашата e-mail адреса.

Статистичко истражување и анализа – Билтенот содржат т.н.. “веб-светилник”, d.h. pixelgro ROAD на датотеки, кога и Ouml, се превземаат од серверот отвори билтенот на испраќачот. Како дел од овој пронаоѓање прво & auml; восок технички информации, информации за прелистувачот и вашиот систем, собрани, како и вашата IP адреса и времето на повикот. Оваа информација е наменета за техничко подобрување на услугите врз основа на техничките податоци или целните групи и нивните навики за читање со кои избирачки места (која може да се утврди со користење на IP адреса) или времето на пристап се користи. Меѓу статистичките истражувања одат & ouml; RT и изнаоѓање, дали билтен моб & ouml; да се отвори, кога тие моб & ouml; да се отвори и кои линкови се кликнал. Оваа информација К & ouml; се доделени ngern, може технички GREEN Иако индивидуални приемник & Билтен auml лиганд. Сепак, тоа не е наша желба, ниту пак на испраќачот, да ги почитуваат индивидуалните корисници. Оценките ни служи многу повеќе да се, да се испрати да го признае читање навики на нашите корисници и да се адаптираат нашите содржини на нив или различна содржина во согласност со интересите на нашите корисници.

K навигација употреба предвремениот откуп / одземање – Вие К & ouml, може приемот на нашиот билтен во секое време употреба k навигација ndigen, d.h. Нивната согласност одземена. Така Ерл & ouml; правило вашата согласност за испораката од страна на давателот на превозот услуга и статистичка анализа. А посебна одземање на пратката од страна на давателот на превозот услуга или статистичка анализа не М & ouml; личи. Линк К & uuml; предвремениот откуп на билтенот може да се најде на крајот на секој билтен.

11. Интеграција на услуги и содржини на трети страни

Тоа може да се случи, дека во рамките на нашите содржини на интернет понуда или услуги на трети лица, биде ne или фонтови вклучени од други веб-сајтови, како што се градот мапи & auml. Интеграција на содржини од трети секогаш претпоставува, дека на трети лица се забележи на IP адресата на корисникот, бидејќи тие не се без испраќање на IP адресата на содржина на прелистувач, корисникот К & ouml; Nnten. IP адресата е толку F & uuml; r презентацијата на таа содржина потребен. Исто така, К & ouml, може давателите на содржини од трети страни во собата на нивните сопствени cookies и податоците на корисникот F & uuml; r процес свои цели. може да биде од обработените податоци, кориснички профили на корисници создадена, земајќи К & OUML. Ние сме такви содржини М & ouml; податоци glichst повремено и користи datenvermeidend и во однос на безбедноста на податоците и сигурен auml; ssige трети w auml; изберете.

Следниве дискусија обезбедува и Uuml; преглед на трети лица и неговата содржина, заедно со линкови до нивните Изјава за приватност & auml; заклучоци, што повеќе информации за користење на податоците и, z.T. веќе спомнав овде, Widerspruchsm & ouml; можности (т.н.. Откажите) содржи:

– Надворешни фонтови од Google, Inc., https://www.google.com/fonts (“Google Фонтови”). Интеграцијата на Google фонтови се обезбедени од страна на повик на серверот на Google (обично во САД). Изјава за приватност & auml; ција: https://www.google.com/policies/privacy/, Откажите: https://www.google.com/settings/ads/.

– Мапи на услугата “Гугл мапи” на трети лица Google Inc., 1600 амфитеатар Parkway, Mountain View, CA 94043, САД, на. Изјава за приватност & auml; ција: https://www.google.com/policies/privacy/, Откажите: https://www.google.com/settings/ads/.

– Видеа на платформа “YouTube” на трети лица Google Inc., 1600 амфитеатар Parkway, Mountain View, CA 94043, САД. Изјава за приватност & auml; ција: https://www.google.com/policies/privacy/, Откажите: https://www.google.com/settings/ads/.

12. Правата на корисниците и L & ouml; истражување на податоци

Корисниците имаат право, на барање, без трошоци за да се добие потврда за навигација употреба за личните податоци, И од нас навигација употреба во текот биле спасени.
Zus & auml; одеднаш, корисниците имаат право да се поправи неточни податоци, Одземање на дозволата, Блокирање и L & ouml, истражување на личните податоци и правото, Јачина на обработка на податоци жалба со zust BEAR; auml во случај на донесување на & unrechtm; & szlig ndigen Aufsichtsbeh & OUML; rde поднесени.

Зачуваните податоци гел & ouml; избришани, откако тие F & uuml; r нивната цел не е потребно и L & ouml; истражувања, како не законските барања за задржување.

13. BEAR измените на Изјавата за приватност & auml; ција

ние го задржуваме, Приватност објаснување BEAR ција, за да имаат промените, со цел да се auml моб и МОДИФИЦИРАНИ правни ситуации, прилагоди промените на услугата, како и обработка на податоци; или & Auml. Сепак, ова се однесува само во однос на објаснувањето & auml; импликации за обработка на податоци. Освен ако не се бара согласност за корисникот или составни делови на заштита на податоци објаснување BEAR прописите за ција на Vertragsverh BEAR содржат ltnisses со корисниците, се одржи и Auml, се менува само со согласност на корисниците.
Корисниците се бара да редовно и auml; да ги информира ција; & szlig ИГ навигација употреба за содржината на Изјавата за приватност & auml.

Стенд: 24.05.2018 08:50